1. Articol publicat în cotidianul Libertatea (Orăștie, 2 Martie 1933)

S-au culcat – pe veci nenorociții părinți Toma Ion Ardeleanu din satul Posești (jud. Prahova) om de 58 de ani, cu soția sa Voica de 55 ani, și fiii lor: Smaranda de 20 ani, Elena de 17 și Petru de 15 ani. În 23 Februarie, culcându-se ca de obiceiu în casa lor, toți într-o odae, au lăsat foc în soba de căhale prinsă de perete, și nu se știe cum din sobă a căzut o căhală și a prins focul într-o bârnă din perete (casa fiind din bârne), și din bârna ce ardea mocnit au ieșit în casă gaze otrăvitoare, care pe nesimțite au amețit pe toți cei ce dormeau și i-a înecat, și au murit toți 5: tata, mama, și cele două fete mari și feciorașul măricel…Doamne apără de cias rău…

2. Articol publicat în cotidianul maghiar Opoziția (Cluj-Napoca, 10 Septembrie 1935)

Traducere:

Inculpații au răspuns la proces cu un topor.

Raportat din București:

Doamna Elena Gh. Voicu din Posești a fost atacată pe drumul de țară și trasă la răspundere de sătenii Vasile Vizireanu, Traian Stănculescu și Dumitru Dovana pentru că i-a dat în judecată pentru o vacă.

Aceasta a fost somată să-și retragă acțiunea și, după un răspuns negativ, a fost atacată cu un topor și rănită grav. Femeia a fost dusă la spital. Starea sa este critică. Jandarmeria a lansat o anchetă și i-a arestat pe țăranii care au atacat-o.

3. Articol publicat în cotidianul maghiar Opoziția (Cluj-Napoca, 9 August 1939)

Traducere:

Paznicul viei se răzbună cu cinci lovituri de cuțit

Din Ploiești relatare:

O crimă îngrozitoare a avut loc în via din satul Târlești.

Poienaru Dumitru, paznic al viei, în vârstă de 17 ani, sub pretextul că pășunatul lângă vie este interzis, se încaieră cu văcarul Dragomir Constantin, în vârstă de 16 ani. Discuția s-a aprins iar cei doi minori au început lupta cu pumnii. În acel moment, Dragomir a căzut la pământ și și-a tras adversarul cu el, care a scos un cuțit uriaș din centura de piele și l-a înjunghiat pe văcar în spate și în gât de cinci ori. Dragomir a murit. Criminalul a încercat să scape, dar între timp s-a prezentat una dintre patrulele jandarmeriei care a observat că hainele minorului erau pline de sânge. A fost arestat și predat garnizoanei Ploiești.

4. Articol publicat în cotidianul Informația Prahovei (Ploiești, 7 Ianuarie 1946)

Crima de pe șoseaua Râncezi – Starchiojd

O învățătoare violată și apoi omorâtă

O crimă sadică s-a produs ieri pe șoseaua Râncezi – Starchiojd din județul nostru, în împrejurări pe care autoritățile se străduiesc să le limpezească.

Tânara învățătoare Elena M. Dinescu din com. Târlești, jud. Prahova, cu catedra în satul Valea Plopului, com. Posești, a fost găsită moartă la punctul numit podul Siliștei.

La autopsia făcută de medicul legist, s-a constatat că nefericita victimă a fost violată și probabil în timpul violului sufocată prin astuparea gurii cu mâna spre a o împiedica să țipe.

Corpul neînsuflețit a fost predat familiei spre înhumare.

Sunt indicii asupra identității criminalului care se crede că va fi prins curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *